Korea News

7 Dugaan Menjadi Penggemar K-Pop Tunggal Antara Rakan Anda.

Kadang-kadang menjadi peminat K-Pop adalah sukar, seperti apabila anda menyedari bahawa anda satu-satunya dari kalangan rakan-rakan anda yang meminati K-Pop.

1.  Mereka tidak suka apabila anda memainkan lagu Kpop di dalam kereta. – Memainkan lagu Kpop yang rancak sewaktu memandu ialah perkara paling ge,bira dapat dilakukan oleh penggemar Kpop. tetapi ia menjadi masalah apabila rakan anda tidak menyukainya.

2. Mereka mengatakan yang idol kegemaran anda mempunyai rupa yang sama. – Pasti, kadang-kadang sukar untuk mula mengenali wajah-wajah kumpulan baru yang belum pernah anda lihat sebelumnya, 13 wajah dan nama baru (dan lebih banyak nama di luar nama pentas) mungkin sukar. Tetapi mereka pasti tidak semua kelihatan sama tidak kira betapa cantik atau kacaknya mereka!

3. Tiada reaksi apabila anda menunjukkan video muzik Kpop kepada mereka. – Mereka sekurang-kurangnya boleh berpura-pura gembira! Tetapi tidak, yang pastimereka akan lebih kepada lebih kerap daripada tidak, apabila anda menunjukka video K-Pop kepada mereka yang tidak meminati K-Pop MV, reaksi mereka kepada anda pastinya seperti seperti ini:

sebaliknya anda merasakan  :

4. Jika ada konsert atau idol kegemaran anda mahu datang, anda terpaksa pergi bersendirian. – Anda sebenarnya tidak perlu risau, anda masih boleh pergi dengan gemborta kerana anda akan bertemu ramai lagi yang mempunyai minat seperti anda.

5. Bercakap dengan kawan anda tentang kpop adalah seperti bercakap dengan dinding. – Tiada apa-apa yang lebih teruk daripada sewaktu anda bercerita tentang kumpulan kegemaran anda selama 20 minit sebelum anda menyedari bahawa rakan anda berhenti mendengar selepas 5 saat pertama.

6. Apabila satu-satunya lagu Kpop yang kawan anda tahu ialah ‘Gangnam Style’. – Lebih teruk lagi apabila mereka membandingkan lagu yumpulan lain dengan lagu Gangnam Style.

7. Apabila mereka bertanya apakah makna ‘K’ dalam ‘Kpop’. – Apa lagi agaknya ya? Ia bukan sukar untuk difikirkan! lebih menjengkelkan apabila orang lain bertanya apakah makna K-Pop , dan mereka mengatakan ia merupakan perkataan Cina atau Jepun.

 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *